Ninaber van Eyben sinds 1917

Op 1 mei 1917 opende mijn grootvader, Gerrit Ninaber van Eyben, zijn speciaalzaak in serviezen, kristal en luxe geschenkartikelen aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Sindsdien is er veel gebeurd: verhuizingen, uitbreidingen en volgende generaties die de zo geliefde zaak overnamen.

In 1983 werd Ninaber van Eyben uitgebreid met een import- en agenturentak. Ongeveer een decennium hierna werd nog een nieuw onderdeel voor de professionele sector opgestart: onder de naam VIP Projects worden onder andere luxe hotels, sterrenrestaurants en privévliegtuigen voorzien van passend décor. De winkel is in 2011 exclusief online gegaan.

Wat niet is veranderd: onze passie voor beeldschoon servies, stijlvol tafelen en het neerzetten van een mooie sfeer voor elke gelegenheid. Dat doen we nog steeds als familie. Samen met mijn vrouw Annemieke en mijn zuster Hester vind ik het perfecte kwaliteitsservies, voor etablissementen als hotels en restaurants én voor privépersonen. Het creëren van de gewenste ambiance is een kunst die de twee generaties vóór mij al hebben gepolijst – en ze hebben die aan mij doorgegeven, net als de liefde voor het vak.

Gerrit-Jan Ninaber van Eyben